jovedevilafranca patrimoni
  INICI
coordinadora
Amb el suport de:

 

Creativitat i disseny:
Gerard Fernandes

 

Patrocinadors:
embalajes_hinojosa

 

Pellisa_Rafols

 

NOTES DE PREMSA

La Jove fa la clàssica de 7. - 28/08/2011

A la Festa Major de Manresa, acompanyats dels locals Tirallongues i dels Margeners de Guissona, la colla ha fet aquest migdia la seva millor actuació, assolint descarregar la clàssica de set pisos: 4 de 7, 3 de 7 i torre de 6, amb la cirereta afegida del primer pilar de 5 carregat per la colla.

L'actuació va començar amb un pilar de 4 caminant per continuar obrint plaça amb un 4 de 7, descarregat amb suficiència. És el segon de la colla, el primer va ser assolit per Sant Jordi a la plaça de la Vila. En segona ronda, han descarregat un 3 de 7, treballat però amb bones mides i decisió de la canalla. En tercera ronda hi han afegit la torre de 6, aquesta podem dir que ha anat molt segura, la quarta que assoleix la colla. Finalment han acabat amb un pilar de 5 que han carregat al segon intent, després d'un primer intent que ha fet fallida amb l'anxeneta col·locant el primer peu de l'aleta.

La colla ha celebrat amb molta alegria la primera clàssica de set que ha assolit amb brillantor només nou mesos després del seu debut a plaça, que curiosament també va ser a Manresa el 14 de novembre de l'any passat.

Les altres dues colles presents a plaça han assolit molt bons castells també: a banda dels pilars de 4 caminant, els Tirallongues de Manresa han fet el 3 de 7 amb l'agulla, el 4 de 7, el 4 de 7 amb l'agulla i dos pilars de 5 simultanis, mentre que els Margeners de Guissona, han assolit un 4 de 7, un 3 de 7 aixecat per sota al segon intent, una torre de 7 carregada i el pilar de 5.

Propera actuació, el dia de Sant Fèlix.

La Colla Jove de Vilafranca, que ha estat vetada als actes de la Festa Major 2011 per decisió d'un organisme anomenat Consell de la Festa Major, va decidir dimecres passat, en assemblea extraordinària, actuar el dia 30 a la tarda, a les 18:30 h, a la plaça de la Vila. La festa castellera serà fora del programa oficial i en solitari i, amb aquesta, la colla vol evitar que es trenqui la tradició castellera fins ara establerta a Vilafranca en què les colles de casa sempre han pogut actuar per la Festa Major. La colla convida als castellers de totes les colles castelleres que siguin a Vilafranca aquell dia a fer pinya simbòlica als seus castells.

Posteriorment la colla passejarà darrera la processó, situant-se darrera la banda de música, o sigui, fora del seguici oficial de balls, colles, administradors i autoritats i realitzarà dos pilars de 4 a l'entrada de Sant Fèlix. Els dies 29 i 31 només realitzarà dos pilars de 4 en les entrades del Sant, a banda d'un esmorzar festiu de tota la colla el dia 29 al matí en un restaurant de la vila.

Aquests actes festius fora de programa es van comunicar, divendres passat, a l'alcalde de la Vila i als regidors de cultura i governació, així com als administradors de la FM 2011, els quals no s'han posicionat ni a favor ni en contra dels mateixos.

Colla Jove Xiquets de Vilafranca © 2011 | www.jovedevilafranca.cat | Tots els drets reservats.
Adreça: Local d'entitats l'Escorxador | C/ de l'Esxorxador, 19. - 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona)
mail: info@jovedevilafranca.cat | Tlf. 680 86 55 29