jovedevilafranca patrimoni
  INICI
coordinadora
Amb el suport de:

 

Creativitat i disseny:
Gerard Fernandes

 

Patrocinadors:
embalajes_hinojosa

 

Pellisa_Rafols

 

NOTES DE PREMSA

La Jove vilafranquina no assoleix el 5 de 7 però innova amb el 7 de 6 amb agulles. - 13/11/2011

Tal i com havia anunciat, la Jove de Vilafranca ha portat a plaça a la seva darrera sortida de la temporada 2011, a Vilanova, el seu primer intent de castell de 7 i mig: el 5 de 7. No s'ha pogut assolir, en opinió de la tècnica de la colla els nervis han jugat una mala passada als castellers de la Jove que, en alguns casos, debutaven en aquest castell. Malgrat això, ha estat un bon intent però el castell ha pujat en tot moment un xic massa mogut i, tot i que fer-li l'aleta al tres, l'acotxadora de la torre no estava col•locada i el castell s'ha acabat trencant en l'instant en que l'enxaneta la buscava per travessar.

Tot i aquest contratemps, ocorregut en tercera ronda de la diada, la Jove de Vilafranca ha completat una molt bona actuació, dintre del seu nivell, a la diada del 40è aniversari dels Bordegassos de Vilanova. En primera ronda han començat amb un segur 4 de 7 per passar, en segona ronda, a mostrar la seva faceta més innovadora amb un castell inèdit: el 7 de 6 amb agulles, o sigui, una agulla dins del 4 i l'altra dins del 3 que conformen el 7. Així, al desmuntar el tronc del castell, quedaven al descobert dues agulles (pilars de 4) simultànies. Aquest castell, cal dir-ho, ha sorprès al públic present a plaça i a molts castellers, donat les particularitats de la pinya i al fet de veure dues agulles simultànies per primer cop en un castell compost. Va ser força aplaudit.

En tercera ronda, després de l'intent del 5 de 7, la colla va descarregar un meritori 3 de 7 i, finalment, un nou pilar de 5 on hi debutava una nova enxaneta.

Les altres colles presents a plaça van fer els seguents castells: Bordegassos de Vilanova, dos intents desmuntats de torre de 7, intent desmuntat de 4 de 8, 3 de 7, intent desmuntat de 4 de 8, 4 de 7 i vano de 5; els Minyons de l'Arboç van fer el 3 de 7, el 5 de 7, el 4 de 7 i dos pilars de 5.

Sopar de la Colla.

La colla celebrarà la seva festa final de temporada el proper dissabte dia 19 de novembre al local del Centre Cultural Rociero de l'Espirall, a la plaça Dr. Bonet. La festa començarà a la tarda amb jocs, activitats i berenar per la canalla i a les 20 h es convoca a tota la colla per la festa i el sopar de celebració de la temporada.

Colla Jove Xiquets de Vilafranca © 2011 | www.jovedevilafranca.cat | Tots els drets reservats.
Adreça: Local d'entitats l'Escorxador | C/ de l'Esxorxador, 19. - 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona)
mail: info@jovedevilafranca.cat | Tlf. 680 86 55 29